Kategóriák

Technológiák

Kutatás - fejlesztés

Biztonság, kényelem, használhatóság – az NZI Helmets filozófia három alappillére. Az NZI bukósisakok maximális védelmet nyújtanak baleset esetén, emellett fontos szerepet kap a kényelem, praktikum és megjelenés. Ezeket összevetve, a külső zavaró tényezőket kizárva eljutunk a tökéletes vezetési élményhez. Az innováció eredménye az elérhető legmagasabb szintű aktív és passzív biztonság. A spanyol gyár saját minőségirányítási rendszert vezetett be, így a legfejlettebb technológiával garantálja a kiváló minőséget és ergonómiát. Saját fejlesztésű és gyártású héjszerkezet, bélés, plexik – az NZI fejlesztői folyamatosan a technológia tökéletesítésén dolgoznak.

NZI Helmet security

- Passzív biztonság - a baleset esetén bekövetkező sérülések minimalizálása ütéselnyelő belső héj, hőkezeléssel készült plexi, karbon és kompozit héjszerkezetek segítségével.

- Aktív biztonság – a baleset megelőzését támogató funkciók.

- Szellőzés – a jó szellőzés biztosítja a testhőmérséklet ideális szinten tartását, valamint elvezeti a beáramló szén-dioxidot, amely ronthatja a motoros reakcióidejét.

- Akusztika – a jó hangszigetelés védi a motoros hallását és segít a koncentrációban. Ez kiemelten fontos a hosszabb túrák alatt.

- Aerodinamika – kisebb terhelést kap a nyakunk az ideális aerodinamikai kialakításnak köszönhetően, valamint javít a zajvédelmen.

- Hőmérséklet-kiegyenlítés – az NZI egy speciális anyagot használ a bukósisakok belső béléséhez. Így a fejhőmérséklet optimális szinten tartható – elvonja a többlet hőt, majd visszaadja, amikor szükséges.

- Ergonómia – a fejlesztések célja a bukósisak minél egyszerűbb használata, a funkciók könnyű működtetése kesztyűben, vagy egy kézzel. Például a napszemüveg, szellőzők, plexi nyitása és zárása. A bevezetés előtt egy szigorú minőségellenőrzési folyamat részeként több ezer kilométeren keresztül tesztelik a sisakokat.

Biztonság

NZI Helmet security

A bukósisak legfontosabb feladata a sérülések minimalizálása baleset esetén. Ez a passzív biztonság. A passzív biztonságot különböző szabványokkal, irányelvekkel szabályozzák. A legfontosabb az ECE R22-05, amely megköveteli a héjszerkezet alatti energiaelnyelő réteg jelenlétét. Az NZI bukósisakjai megfelelnek az R22-05 szabványnak, amely minden európai országban elfogadott. A szabvány szigorú teszteket követel meg a gyártás beindítása előtt, majd a legyártott sisakokat újabb teszteknek vetik alá. Az ECE R22-05 szabványt egy baleseti szakértőkből, közlekedési szakértőkből és bukósisak gyártókból álló munkacsoport hozta létre, akik igen magasra helyezték a lécet. Ez a szabvány minden NZI bukósisak alapja.

A passzív biztonság mellett kiemelkedő szerep jut az aktív biztonsági fejlesztéseknek is. Ezek segítenek a balesetek megelőzésében. Néhány példa az NZI kínálatából: páramentes plexi, egygombos szellőzés és napszemüveg kezelés. A kényelem mellett az aktív biztonságot szolgáló funkcióknak köszönhetően csak a legszükségesebb esetben kell a motorosnak elengednie a kormányt. Ennek eredményeként az NZI bukósisakokban csak a vezetésre kell koncentrálnunk.

Biztonság, kényelem, használhatóság – az NZI fejlesztéseinek alapja. Ennek érdekében öt fontos projekt valósult meg: Minden szabványnak és követelménynek megfelelő páramentes plexik (aktív biztonság) Akár három héjméretben készülő bukósisakok – maximális biztonság és kényelem minden fejmérethez (aktív és passzív biztonság) NZI Tech Com Bluetooth kommunikációs rendszer (aktív biztonság). Beépített napszemüveg és egygombos „One Push” vezérlés (aktív biztonság). Belső bélések kialakítása és anyaghasználata - Outlast® technológia a testhőmérséklet optimalizálásáért (aktív biztonság).

Héjszerkezet

Karbon héjszerkezet

A karbon héjszerkezet biztosítja a lehető legkisebb súlyt a maximális biztonság mellett. Az anyag azonban nem minden, rendkívül fontos a gyártási technológia is. Az NZI saját fejlesztéseinek és belső minőségirányítási rendszerének köszönhetően a karbon sisakok a legmodernebb technológiával készülnek.

Kompozit héjszerkezet

Ez a technológia egy könnyű és biztonságos bukósisakot eredményez. Anyaga karbon - kevlár - üvegszál kompozit.

Thermoplastic polikarbonát héjszerkezet.

Az anyagot magas hőmérsékleten, nagy nyomás alatt formálják, ez a technológia kiváló minőséget és nagy szilárdságot eredményez.

Ütéselnyelő belső héj

A maximális biztonságot nem csak a kemény külső héj biztosítja, fontos szerepet játszik a külső héjszerkezet alatti belső ütéselnyelő héj, amely minden NZI bukósisakban megfelel az ECE/UN R22.05 szabványnak. Minden NZI bukósisak teljesíti az ECE/UN R22.05 normát. Ez egy szigorú szabályozás, amely biztosítja, hogy a bukósisak megfelel a legmagasabb biztonsági előírásoknak.

Plexik

Hőkezelt plexi

Hőkezeléssel készült plexi, melyet rugalmasság és kisebb súly jellemez, valamint kevésbé törékeny. Ez a technológia meghatározó az aktív biztonság területén.

Páramentes plexi

Mist Retardant - Különleges párásodás elleni bevonat a plexin, mely megfelel az ECE R22.05 szabványnak. Ezzel a technológiával lényegesen később következik be a plexi párásodása, így több idő jut ennek megelőzésére.

3D plexi

3D plexi a legjobb aerodinamika és kilátás érdekében.

"One push" beépített napszemüveg

A zárt NZI bukósisakoknál alkalmazott beépített napszemüveg. A napellenzőt egy gomb vezérli az állvédőnél középen. Ennek eredménye a könnyű és gyors használat kesztyűben.

Pinlock előkészítés.

A legtöbb zárt és felnyitható NZI bukósisak rendelkezik pinlock előkészítéssel. Ezzel a kiegészítővel garantáltan nem párásodik a plexi.

Visor Block – Zárható plexi

A zárható plexi nagy sebességnél sem nyílik fel, illetve szellőző állásban rögzíthető az RCV és Spyder modelleken.

Kényelem és biztonság

GP-1 keményített arcpárnák

Az átlagnál erősebb arcpárnák segítik a stabilitást nagy sebességnél.

Kivehető, mosható bélés

Minden NZI bukósisak kivehető, mosható, antibakteriális béléssel rendelkezik.

Outlast® technológia

Az Outlast® egy NASA által kifejlesztett anyag, amely hőkapszuláival hőmérséklet tárolására és visszaadására alkalmas. Igazodik a testhőmérséklet változásához, a többlet hőt elvonja, majd később visszaadja. Így optimális szinten tartható a testhőmérséklet, amellyel energiát takarít meg a motoros.

Dry-Fast-Dry nedvesség elnyelő technológia

A Dry-Fast-Dry technológiával a belső bélés rövid időn belül elnyeli az izzadságot, így szárazon tartja a fejet.

Gyorscsat

A legkényelmesebb bukósisak csat. Állítható, kesztyűvel is könnyen használható mikro metrikus csat.

Titanium dupla D-csat.

Maximális biztonság és kiváló stabilitás. Versenypályán elengedhetetlen felszerelés.

Orrvédő

A speciális orrvédő elvezeti a beáramló levegőt, ezzel megakadályozva a párásodást zárt plexinél.

Szellőzés

"One-Push" szellőzőrendszer

Az NZI fejlesztése a „One-Push” szellőzőrendszer. Könnyen és egyszerűen használható kesztyűben egy nagy gomb megnyomásával, ezzel növelve a biztonságot.

Levegő beáramlás

A jó szellőzés alapja a levegő beáramlása a sisakba. Az NZI bukósisakok kiváló szellőzőrendszerének köszönhetően a levegő mindig szabadon áramlik át a sisakon.

Levegő kivezetés

A jó szellőzés egyik legfontosabb eleme a meleg levegő és a gázok kivezetése a sisakból. Ennek eredményeként javul a koncentráció és a reakcióidő.

NZI Tech Com

NZI Tech Com Intercom

A legújabb kommunikációs technológia. Két sisak összekapcsolható, így könnyen kommunikálhatunk motoros társunkkal. A bukósisak összeköthető mobiltelefonnal vagy GPS-szel Bluetooth-on keresztül.

Funkciók:

- Kommunikáció két motoros között akár 150 méter távolságban

- Átbeszélő funkció, kapcsolat az utassal

- Bluetooth összeköttetés mobiltelefonnal

- Csatlakozás zenelejátszókhoz (MP3)

- Csatlakozás GPS-hez Bluetooth-on keresztül*

- Könnyű beszerelés az arcpárnák cseréjévelNZI Tech Com Basic

Az NZI Tech Com Basic segítségével a bukósisak könnyen csatlakoztatható mobiltelefonhoz, GPS-hez, vagy zenelejátszóhoz. A GPS hangutasítások mellett fogadhat hívásokat.

Funkciók:

- Bluetooth összeköttetés mobiltelefonnal

- Csatlakozás zenelejátszókhoz (MP3)

- Csatlakozás GPS-hez Bluetooth-on keresztül*

- Könnyű beszerelés az arcpárnák cseréjével

- USB töltő

A Tech Com Basic lehetőséget nyújt az utassal való kommunikációra is Android telefon segítségével az Android Intercom alkalmazás telepítése után. Az Android Intercom applikáció letölthető:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.androidintercom&hl=hu

Méretek

Hogyan válasszunk méretet?

Ne csak próba alapján válasszunk! A helyes méret kiválasztásához mérjük körbe fejünket a szemöldök fölött 2 cm-es magasságban. A kapott eredmény szerint kell kiválasztanunk a megfelelő méretet. Amennyiben a fejünk mérete két méret közé esik, a kisebbet kell választanunk - amennyiben még nem kényelmetlen, mert a bélés használat közben tágul, így alakul a fejünkre.

Innováció

Az aktív biztonság terén hatalmas fejlődés ment végbe az utóbbi években, a járműiparban. Egyre több vezetéstámogató rendszer kerül a járművekbe, amelyek mind a biztonságot szolgálják. Ezekkel a fejlesztésekkel elsősorban az autóiparban találkozhatunk (pl. táblafelismerő rendszer, záróvonal átlépés figyelmeztető, Head Up Display). Az NZI már bemutatta az első bukósisakját a Saferider program keretében. A program célja az autóknál és kamionoknál használt innovatív megoldások fejlesztése motorosok számára. Ebben meghatározó szerepet kap a bukósisak, mint közvetítő a motor és a motoros között.

Csomagszállító partnerünk a
GLS futárszolgálat
Online bankkártya
fizetési lehetőség
14 napos
cseregarancia